Суеверията в различните страни

Go down

Суеверията в различните страни Empty Суеверията в различните страни

Писане  Leeteuk~ on Вто 04 Окт 2011, 21:31

В славянските страни се смята, че срещата с черна котка носи нещастие. Единственият начин да неутрализирате срещата с черната котка, е да се изплюете през лявото си рамо. В Англия обаче черната котка носи щастие.

В Гърция от древни времена се смята, че носенето на кокалче от прилеп предпазва от урочасване. В същото време обаче убийството на прилеп, дори с цел набавяне на кокалче, носи нещастие.

Също така в Гърция, както и в много други страни, се носи в джоба синьо мънисто с нарисувано око – отново срещу урочасване. Синият цвят се смята обаче и за опасен – смята се, че синеоките хора урочасват.

В Гърция до вратата на дома се поставя саксия с кактус, за да предпазва дома от зли сили. Ако обувките ви са с подметката нагоре, това също носи лош късмет.


В Англия се смята, че ако в първия ден от месеца кажете „бели зайци”, през целия месец късметът ще е с вас. Ако англичанин види сврака, той смята, че тя носи нещастие.

Англичаните са убедени, че ако отворите чадъра на прага на дома или пропуснете да сложите новите си обувки на масата, по този начин викате смъртта. Лош късмет носи и да видиш прилеп.

Ирландците смятат, че ковачите могат да изгонят болестите и злите духове. В Италия се смята, че ако чуете котка да киха, това носи голям късмет. При вида на монахиня италианците докосват дърво, за да не им избяга късметът.

В Китай се смята, че метлите са обладани от духове. Затова с метла може да метете пода, но не и да чистите от паяжини статуите на домашните богове. Ако някой ви удари с метла, това е равносилно на проклятие. Много е лошо, ако метлата докосне главата ви.

Щастливото число в Китай е осем, което звучи по същия начин като думата късмет, а числото четири носи нещастие, защото звучи като думата смърт.

В Япония се смята, че викате смъртта, ако забодете пръчиците за хранене вертикално в ориза. Ако трима души се снимат, този в средата ще умре, гласи японско суеверие.

Не трябва да се оставя открито огледало през нощта, трябва да се закрива с плат. А ако се огледате в огледало в тъмното, в най-скоро време ви грози нещастие, смятат японците.

________________

Eventually you’ll be saying "A-CHa"...
00000.gif
"A-cha".But it’ll be too late....

*** “A-Cha” can be used for many different expressions. Some substituions include “oh my gosh,” “oh dear,” “oh my,” “damn it”.
Leeteuk~
Leeteuk~
Admin~ Jungsuholic

Име : Сезен
Female Мнения : 540
Репутация : 5

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите