Бермудският триъгълник

Go down

Бермудският триъгълник Empty Бермудският триъгълник

Писане  Leeteuk~ on Вто 04 Окт 2011, 21:38

Бермудският триъгълник е легендарна област в Атлантическия океан между Пуерто Рико, Флорида и Бермудските острови, в която се случват необясними явления.

Тук често са намирани кораби с мъртви екипажи или без нито един човек на борда. В тази област излизат от строя навигационните уреди, радиостанциите и часовниците.

Сред необяснимите случаи са внезапното изчезване, а след десет минути прекъсване – появата на екрана на радиолокатор на самолет в района на Маями.

Някои теории изтъкват версията за извънземни, които отвличат хора точно от тази зона. С това се обяснява изчезването на екипаж от напълно работещи кораби.


Една от най-тайнствените истории е изчезването на шест самолета на пети декември 1945 година. В 14:10 пет самолета с четиринадесет пилота излетяли, за да стигнат до учебна цел в океана, към 15:30-15:40 те поели обратен курс.

В 15:45 в командния пункт на авиобазата Форт Лодърдейл получили първото странно съобщение: „Не виждаме земята, очевидно сме объркали посоката”.

Диспечерът попитал къде се намират, но нито един от пилотите не можел да даде координати на местонахождението им. На пилотите било казано да поемат към запад. Никой от тях обаче не можел да поеме натам.

В 16:45 един от пилотите казва, че се намира над Мексиканския залив. Диспечерите решили, че пилотите са се побъркали, тъй като това място било изключително далече.

В 17:00 вече било ясно, че пилотите са на границата на нервен срив и крещят. След това самолетите изчезнали. Били изпратени няколко самолета, за да търсят изчезналите, но се върнали без нищо, при което с един самолет по-малко – той също изчезнал.

Според някои последните думи на командира на самолетната ескадрила били: „Те изглеждат като извънземни...”, но това не е доказано на сто процента.

Има много кораби, които са излизали от Бермудския триъгълник, но според данни на очевидци времето там явно тече по различен начин, защото при излизането от тази област екипажът видимо е остарял.

Смята се, че възможна причина за аномалиите в Бермудския триъгълник са подводните земетресения. Така се обясняват изчезванията на цели кораби в тази част на океана.

Друга, по-смела версия, изкарва на преден план подводни цивилизации, а също така и извънземно нашествие и отвличане на хората с цел изследване. Има теория, според която в тази част на океана има излъчване на ултразвукови вълни, които карат хората панически да скачат от корабите във водата.

________________

Eventually you’ll be saying "A-CHa"...
00000.gif
"A-cha".But it’ll be too late....

*** “A-Cha” can be used for many different expressions. Some substituions include “oh my gosh,” “oh dear,” “oh my,” “damn it”.
Leeteuk~
Leeteuk~
Admin~ Jungsuholic

Име : Сезен
Female Мнения : 540
Репутация : 5

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите