Синдромът на старата вещица

Go down

Синдромът на старата вещица Empty Синдромът на старата вещица

Писане  Leeteuk~ on Вто 04 Окт 2011, 21:20

Над четиридесет процента от хората поне веднъж са изживели ужаса от синдрома на старата вещица, както е известно това състояние в народите на много страни.

Това всъщност е сънна парализа – това е състояние, в което парализата на мускулите се случва още преди заспиването или директно след събуждането.

По време на това състояние мозъкът се пробужда рязко от фазата на бързия сън, но парализата на мускулите, която обхваща цялото тяло, се запазва известно време.

Най-разпространените признаци на това ужасно състояние е чувството на невероятна уплаха, усещане, все едно някой ви е седнал върху гърдите и не можете да дишате.


Освен това е нормално при това състояние да усетите присъствието на някакво същество в стаята близо до вас, без да можете да го видите в реалността.

Хората се опитват да се събудят, защото мислят, че още спят, а всъщност вече са будни. Типичните слухови усещания, които се случват в това състояние, са несъществуващи гласове, крачки или пулсиращи звуци.

Зрителните усещания също не са от най-приятните – човек в това състояние вижда хора или привидения, които кръстосват стаята му в различни посоки.

В повече от половината случаи хората, изпаднали в такова състояние, не са в състояние да отворят очите си. Това се случва поне веднъж в живота на много хора, а при някои може да се повтаря често.

Сънната парализа продължава доста дълго, макар на практика да не е така. Тя трае около две минути, може да е и само няколко секунди, но на човек му се струва, че минава цяла вечност.

Сънната парализа е много неприятна, но е напълно безвредна. Страхът, който изпитват хората в такива случаи, е че могат да умрат от тази парализа, или да изгубят ума си, но този страх е напълно неоснователен.

________________

Eventually you’ll be saying "A-CHa"...
00000.gif
"A-cha".But it’ll be too late....

*** “A-Cha” can be used for many different expressions. Some substituions include “oh my gosh,” “oh dear,” “oh my,” “damn it”.
Leeteuk~
Leeteuk~
Admin~ Jungsuholic

Име : Сезен
Female Мнения : 540
Репутация : 5

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите