Потомък на Дракула живее в Румъния

Go down

Потомък на Дракула живее в Румъния Empty Потомък на Дракула живее в Румъния

Писане  Leeteuk~ on Вто 04 Окт 2011, 20:47

Зловещият граф Дракула е жив и днес. Негов потомък живее в румънския град Сибиу. 52-годишният Щефан Лецеа се смята за последния представител на рода на Влад ІІІ Цепеш Дракула, обезсмъртен в едноименния роман на Брам Стоукър.

Щефан работи като каскадьор и е председател на асоциация "Дракула". Тя се занимава с организирането на различни фестивали и спектакли за живота в Средновековна Румъния.

Той твърди, че се е родил в същия град Сигишоара като знаменития си "прадядо" и в същата къща, построена през ХІІ век. На 11-годишна възраст Щефан открил тайник, в който се намирали старинна сабя и сребърен медальон, датиран от 1546 година, както и няколко средновековни документи, от които ставало ясно, че семейство Лецеа е пряк потомък на рода Цепеш Дракула по майчина линия.

Щефан споделя, че когато носи на гърдите си старинния медальон, усеща как го охранява неведома сила и в този момент никой не може да му направи нищо лошо. Приблизително същото се случва и когато държи сабята в ръцете си.

Някои румънски специалисти в областта на паранормалните явления, които изслезвали Щефан Лецеа, стигнали до извода, че той също е вампир, само че енергиен.

Когато носи медалона, хората около него изпитват слабост и чувство на безпокойство. Друг претендент за титлата "роднина на Дракула" е актьорът Робърт Патинсън, изиграл главната роля във вампирската сага "Здрач".

Според изследователи на паранормалното, актьорът е далечен роднина на британските принцове Уилям и Хари, а те на свой ред са потомци на румънския княз Влад Цепеш ІІІ Дракула, живял пред ХV век, пише в. "Феномен".

________________

Eventually you’ll be saying "A-CHa"...
00000.gif
"A-cha".But it’ll be too late....

*** “A-Cha” can be used for many different expressions. Some substituions include “oh my gosh,” “oh dear,” “oh my,” “damn it”.
Leeteuk~
Leeteuk~
Admin~ Jungsuholic

Име : Сезен
Female Мнения : 540
Репутация : 5

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите